måndag 5 mars 2012

Pure Rock Fury: 3 snabba

Junior Bruce - The Headless King
2012, A389

Före detta Bloodlet och Hope & Suicide medlemmar återfinns i denna relativt nya konstellation som nu gett ut sin debutplatta The Headless King på suveräna A389. Här snackar vi TUNG groovig stoner med inslag av hardcore och ren metal i ohelig kombo. Det nedstrippade ljudet och den bullrande skriksången passar stilen perfekt och ger musiken en pondus som känns nödvändig med tanke på att det är ganska mycket metal i låtarna. Det finns ett stänk av hardcorekänsla i flera av låtarna även om det sällan blir något rasande tempo. Jag känner även doften av Melvins i riffen i låtar som Defeatist och A Plague For Thieves. Bästa plattan hittills i år, alla kategorier.

Aussitôt Mort - Nagykaniza
2012, Destructure Records

Storslagen och perfekt framförd fransk post-hardcore, post-metal som låter lite som om man blandat Isis, Breach, Cult Of Luna och Neurosis. Fantastiskt meditativ musik som långsamt byggs upp och får tid på sig att utvecklas. Sången är sparsam men fyller en funktion där den används. Annars saknar man inte sången särskilt mycket. Detta är musik att chilla till, läsa en bok eller slå sönder saker till. Det finns en intensivt aggressiv ton i vissa delar av musiken, likväl en stor dos tribala rytmiska inslag som gör att plattan blir oerhört dynamisk och komplex. Rekomenderas starkt.

Milligram - Hello Motherfucker!
2001, Tortuga Records

Efter att Only Living Witness splittrades startade vokalisten Jonah Jenkins bandet Milligram tillsammans med Darryl Shepard. Milligram är lite fuzzigare, lite punkigare och mer stoner rock än Only Living Witness och har inte samma hardcorebotten i sin musik; men är inte heller lika mycket metal. Men det är fan så bra. Efter ep:n Hello Motherfucker! och cover-epn Black & White Rainbow återutgavs Hello Motherfucker! som fullängds-cd tillsammans med sistnämnda epn. Inalles 15 spår av högoktanig stoner/punk med Jenkins oförglömliga stämma. Denna platta är en bortglömd juvel som borde återutges snarast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar