söndag 23 januari 2011

The kids hit the stand then the shit hit the fan

Vices - Demo X
2010

Vices ilskna punk har märkbara drag av Quicksands melodiösa postpunkrock och en vokalist som ofta påminner mig om Minor Threats sångare Ian Mackaye eller en riktigt sur Civ. Demons tre låtar har en tydlig influens av småflummig sjuttiotalsrock i de suveräna basgångarna och de lysande små solon man hinner klämma in i de alldeles för korta låtarna. Tre låtar på drygt fem minuter är åt helvete för kort! Jag vill ha mer!



Das Hate - Demo
2010

Das Hate serverar på sin demo från 2010 upp en dos crossoverhardcore med tydlig influens av band som DRI, Corrosion Of Conformity, Suicidal Tendencies, etc. Ett riktigt bra låtmaterial, en riktigt duglig sångare och en inte alltför pissig produktion lyfter denna demo ett par rejäla hack över många av Das Hates samtida i samma genre. Lovande. Denna demo finns för övrigt för gratis nedladdning här.



Desperate Times - Demo
2010

Här har vi fem stycken testosteronstinna hardcorespår i samma stil som gjordes populär av band som Hatebreed, Bloodlet och Madball. Hyffsat tight crossovermangel med bra tempo, korta koncisa låtar - ingen knäcker tvåminuterssträcket - och med en väl godkänd sångarinsats, trots att jag egentligen avskyr den här sortens vokalister. Det gungar extra på de låtar där tempot varieras lite mer tydligt, som i Crooked Ways och My Time. Enda riktiga minuset på den här demon är de ultramaskulina hardcorehockeykörerna som tack och lov inte är alltför frekventa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar