lördag 19 juni 2010

Unbridled Energy Pent Up Inside Of Me

Tre rekommendationer. Tre plattor jag diggar lite extra just nu. Tre NYA plattor för en gångs skull.

1.
Trash Talk - Eyes & Nines
2010, Trash Talk Collective

Sacramentobandet Trash Talks nya giv, Eyes & Nines är en fulländad uppvisning i tight, variationsrik och välkomponerad hardcore. Man blandar friskt, allt från renodlad 80-talshardcore till sludge. Med en fingertoppskänsla för minnesvärda hookar och snygga korta breakdowns lyckas Lee Spielman och resten av gänget fånga min uppmärksamhet redan från första tonen till den allra sista. Tio spår, inga fillers. Ofta med ett sjukt högt tempo a la Fuck On A Beach och andra fastcoreband, men med mer variation. Satan vad bra detta är. Enda minuset? Den katastrofala omslagsdesignen. Jävlar vad fult.

Bästa spåret: Explode (med Matt Caughtran från The Bronx som gästsångare)


2.
Masakari - The Prophet Feeds
2010, Southern Lord

När jag för första gången hörde Clevelandbandet Masakaris metallinfluerade domedagskäng på deras debut-7-tummare Eden Compromised (som för övrigt finns att tanka hem HÄR alldeles gratis, med bandets medgivande), förstod jag att detta var något alldeles extra. Deras fullängdsdebut, utgiven på Southern Lord, är en av de bästa jag har hört på länge. Med sin blandning av väl avvägda black metalmelodier, TUNG crust, bitande hardcore/grind och ren metall har man skapat en hybrid som knäcker der mesta i genren. Nog snackat. Get it!

Bästa spåret: Tempt Providence


3.
Landmine Marathon - Sovereign Descent
2010, Prosthetic Records

Med sångerskan Grace Perry i spetsen lyckas Phoenixbandet Landmine Marathon på sin senaste taggtrådsbomb Sovereign Descent förvånansvärt bra med att kombinera melodiös deathmetal (tänk Carcass omkring Necrotismplattan), svängigt hardcoregung och brutal grindcore. Produktionsmässigt kanske plattan känns lite platt; gitarren ligger lite för tung över resten av ljudet och ibland tycks mig virveln lite ihålig och smått tunn, men detta är inget som förstör lyssningen. Skönt är att de förstått vikten av att ibland sänka tempot och fokusera på kortare partier med melodier.

Bästa spåret: Justify The Suffering

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar