tisdag 8 juni 2010

Skateboards from hell

Snabbrecension


Ceremony - Rohnert Park LP
2010, Bridge Nine Records

Ceremony från San Fransisco spelar en typ av punk som får det att skallra i mitt huvud som om någonting gått sönder. På ett bra sätt. Detta lösa trasiga som åker omkring därinne (let's face it: det är rätt så tomt därinne) slamrar och har sig och gnisslar så att det, trots min intensiva avsky för allting som har med dans att göra, nästan börjar spritta i mina ben. Men bara nästan.

Ceremony har efter två fullängdare och en kvartett kortare släpp hittat sin form. Den ligger någonstans i samma musikaliska landskap som den allra tidigaste hardcorepunken, a la Black Flag, Germs, B'last, Bad Brains etc, från vilken den så tydligt och ogenerat men också passionerat och helgjutet lånar sin ursinniga intensitet, sina märkliga hookar och sitt slamriga ljud. Delar av plattan fullkomligen dryper av Dischord-worship. Tänk tidiga Minor Threat, Government Issue och SFA så hajar ni förmodligen.

Den delar också bitvis samma landskap som det tidiga nittiotalets noiserockband, som Jesus Lizard och Sonic Youth, med korta skronkfyllda partier och en fjäderlätt fäbless för atonalitet.

Detta är en platta, vars variationsrikedom och attityd allena gör den till ett av de bättre punksläppen hittills i år. Att den sedan är smällfet med otroligt bra låtar är bara bacon på burgaren.





Spellistan:

Stompbox - Stress
Jello Biafra & Mojo Nixon - Prairie Home Invasion
Damaged - Purified In Pain

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar