tisdag 27 juli 2010

Planet Of Ass

Dagens musikrekomendation: Scissorfight

Portsmouthkvartetten Scissorfight (senare baserade i Boston) är en av undergrundmetallens allra mest underskattade band. Med sin ultramaskulina blandning av punk, stonerrock och hård rock (inte direkt metall men samtidigt inte inte metall, om ni fattar?) och sina ofta juvenila och provokativa texter ("I don't think you seem to understand. I'm gonna fuck you in the can! Ass, ass, ass, planet of ass!") har de pumpat ut ett tiotal plattor av varierande längd sedan starten 1995. Senaste alstret, Jaggernaut, kom 2006 och sedan dess har det varit ganska tyst om bandet. En del bandmedlemmar har valt att lägga sitt kreativa krut på diverse andra projekt (Dead Whale, Mess With The Bull)så just nu ser det ut som om Scissorfight ligger i träda.

Redan på debuten Guaranteed Kill satte man tonen och stilen med rakbladsskärpa. Med låtar som Helicopter Killing Cottonmouth, Build More Prisons och Planet Of Ass inser man snabbt att bandets musik och texter är skrivna med en stor dos humor, men dock utan att någonsin falla i fällan och bli ett av alla dessa förhatliga humorband. Någonstans i de överparanoida, översexualiserade och övermaskuliniserade texterna finns ett uns av allvar, men det är, som altid, upp till lyssnaren att tolka det hela.

Man gjorde dessutom ett genidrag då man spelade in coverplattan Pisquata, på vilken bandet ger sina egna versioner av bl a Dead Kennedys Too Drunk To Fuck, Dwarves Fuck'em All och GG Allins Drink Fight & Fuck, plus de egna låtarna Outmotherfucker The Man och Shewolf. För undertecknad har Pisquata kommit att bli en av de allra bästa partyplattorna någonsin alla kategorier.





Diskografi:

Guaranteed Kill (Wonderdrug Records, 1996)
Balls Deep (Wonderdrug Records, 1998)
New Hampshire (Tortuga Recordings, 1999)
Piscataqua EP (Tortuga Recordings, 2000)
Mantrapping for Sport and Profit (Tortuga Recordings, 2001)
American Cloven Hoof Blues (UK only) (Tortuga Recordings/Eccentric Man Recordings, 2002)
Potential New Agent For Unconventional Warfare EP (Tortuga Recordings, 2002)
Deathchants, Breakdowns and Military Waltzes Vol. 2 EP (Tortuga Recordings, 2003)
Instant Live: Middle East - Cambridge, MA 11/13/04 (2004)
Victory Over Horseshit maxi-single (Tortuga Recordings, 2006)
Jaggernaut (Tortuga Recordings, 2006)




Dagens spellista:

Look above, fool!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar