tisdag 9 november 2010

If you love your fun, die for it!



Product Of Waste - St 7''
Product Of Waste - You Wont Take Me Alive cd
Product Of Waste/Colin Of Arabia - Split 7''

Med endast en fullängdare, en sjutummare och en split med Colin Of Arabia i sin diskografi kanske man kan tycka att det är lite väl tidigt att prata om Product Of Wastes stordåd inom sin genre, men har man hört något av alstren fattar man att hypen är helt jävla sann. Med ett ursinne av sällan skådat slag, med febril old school hardcore med nickningar åt såväl The Adolescents och MDC som Integrity och med en av punkens allra bästa vokalister har man dragit en bred skiljelinje i sanden: "hit fram måste ni nå för att ens komma i närheten av oss."

Jag vet inte om det är POWs låtskrivarförmåga, deras så inihelvetes fantastiskt punkiga attityd, deras orädda balansgång mellan hitlistepunk och ilsken hatecore eller deras suveräna sångare Ts ovanliga förmåga att förmedla sina känslor utan att varesig skrika eller growla eller kanske en kombination av allt detta som gör att jag har svårt att sluta lyssna på dem.

Ryggraden i POWs musik är, vilket nog är uppenbart vid det här laget, snabb, bitsk hardcore med drag åt både old school och den mer moderna metalliska typen, även om tyngden ligger framförallt på den stil som pionjerades av band såsom Bad Brains, Minor Threat, Void och Circle Jerks. Men, man räds inte alls att hiva in massor med thrashcoreinfluenser från band som Fuck On A Beach och Charles Bronson, där hastigheten hela tiden ligger bara ett fitthårs bredd från blast beats. Dessa ilsket piskande låtar, som många gånger får mig att tänka på D.R.I innan de helt tappade förståndet och började lira urusel crossover thrash metal, varvas perfekt med långsammare, men aldrig mindre intensiva, punkiga spår, till exempel Paranoid på självbetitlade sjutummaren, vars trallvänliga refränger snabbt hakar sig fast i huvudet.

Bandet har förutom de tre tidigare nämnda alstren även släppt en sjukt limiterad kassett med titeln Prophecies Of A Poor Man.

Bandet håller för övrigt en mycket låg profil på internet, så förutom en mySpacesida och deras webshop så finns det inte mycket info att tillgå om bandet. Förhoppningsvis är detta en indikation på att bandet hellre lägger sitt krut på musiken och inte på att figurera i media. För jag hoppas att bandet släpper någonting nytt snart.

Riktigt jävla snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar