onsdag 3 november 2010

Loose nut in my head

The Fucking Wrath - Terra Fire
2010, Tee Pee Records

Denna ep är The Fucking Wraths uppföljare till debuten från 2007, Season Of Evil, och är menad att fungera lite som en teaser inför fullängdssläppet i början av nästa år. Den består av fem låtar med en snittspeltid på omkring 3 minuter.

Precis som på Season Of Evil är det Black Sabbathriffig metallisk hardcore som ligger till grund för TFWs musik; metallisk hardcore med en svavelosande ton av Holy Terror Hardcore i stil med Integrity, Gehenna och Ringworm. Men in i mixen på Terra Fire har man också injicerat en redig dos ren och skär hardcorepunk a la B'last, Black Flag och tidig Corrosion Of Conformity, vilket skapar en lösare form av metallisk hardcore och ett sound som skaver och gnisslar mer än på debuten.

Det är musik dränkt i sprit, hasch, olja, avgaser och svett. Det är flummigt och aggressivt på en och samma gång. Omslagsdesignen är märkligt Magnumdoftande men känns ändå på något sätt jävligt rätt, om man tänker på att de här tomtarna säkert röker olaglig tobak minst ett par gånger i veckan. Att sedan en av snubbarna i bandet, jag tror det är sångaren, ser ut som Ron Jeremy gör inte saken sämre! Kolla själva.

Ron Jeremy, andra från höger, har startat ett punkband

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar