tisdag 23 november 2010

I'll tell you stage dives make me feel more alive than coded messages in slowed down songs

No Friends - Traditional Failures EP
2010, Kiss Of Death Records

Minns ni hur det var när man för första gången hörde Gorilla Bisquits Start Today, Dag Nastys Can I Say eller Descendents Milo Goes To College? Hur jävla adrenalinpumpad man blev, samtidigt som man fylldes av en alldeles speciell sorts glädje som bara riktigt bra musik kan skapa och förmedla? Samma sak, fast i en smula modernare, och kanske lätt urvattnad, form (närmar man sig de fyrtio så blir man tyvärr lite svårflörtad och cynisk), hittar man i No Friends musik och då särskilt på senaste alstret Traditional Failures som släpps på Kiss Of Death Records som gratis nedladdning (här).

Detta är bandets senaste släpp efter den självbetitlade debuten från 09. Bandet består av medlemmar från New Mexican Disaster Squad och sångaren från crossover/thrash metalbandet Municipal Waste. Här är det rak melodiös punk som serveras, i en dos om sex låtar på omkring en och en halv minut i snitt, med uppenbara influenser från Minor Threat, Descendents, Gorilla Bisquits, Dag Nasty etc.

Tony Forestas uppkäftiga sångröst är som gjord för den här typen av hardcorepunk där det behövs en vokalist som både kan hålla en ton men som också kan förmedla fuck you-attityd och känsla. Om denna utmärkta ep, som för övrigt också släpps som ensidig vinyl lp, passar i smaken kan jag också med värme rekommendera deras debut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar