lördag 5 mars 2011

Wriggle like a fucking eel

Exoteric Zine - Issue 5

Exoteric Zine är ett italienskt, sporadiskt utgivet, subkulturzine med fokus på framförallt den europeiska industriella undergroundscenen, med bild- och textcollage och intervjuer och recensioner av diverse obskyra oljudsmakare och kulturterrorister. Senaste utgåvan utkom i början av 2011, hela fyra år (!!) efter den senaste.

Utgåva nummer 5 innehåller bildmateriellt bidrag från flertalet av den industriella underjordens stora aktörer: Mikko Aspa, Alfarmania, Bitewerks, Sick Seed etc.

Exoteric ges ut av Aldo V som också är ansvarig för Nil By Mouth, ett skivbolag (nåja, så mycket skivor är det ju kanske inte) fokuserat på industriell musik och vars utgivning framförallt är koncentrerad på kassetter och cdr.

Man har nu, av olika anledningar valt att helt droppa recensionerna och istället koncentrerat sig på det subversiva bildmaterialet och collagen och intervjuerna. Bland de intervjuade hittar vi bland andra Kristian Olsson från Alfarmania, Survival Unit och Blood Ov Thee Christ.

Exoteric Zine 5 är på det hela taget ett skönt undergroundigt zine fullt med stavfel, konstiga ordföljder och språkförbistring - italienarna är ju inte direkt kända för sin utmärkta engelska. Intervjuerna är ibland lite svåra att följa eftersom det inte är alldeles glasklart vem som pratar (intervjuaren eller intervjuoffret) och en del av bildmaterialet är lätt juvenilt i sin desperata vilja att shocka och uppröra. Men det är ju liksom det som gör detta till ett suveränt subkulturellt zine. Man tar avstånd från vad som anses vara god smak , vad som anses vara fin konst och kultur och klämmer ur sig en stor skitkorv rakt på kulturelitens fina konstyttringar. Fyra fyllesolar från Bengan F.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar