lördag 11 december 2010

Born with a moustache and a Supernova, tossed off the cliffs of Dover. Washed up on a far away shore, in the arms of the daughter of the buffalo

En kortis idag. Mer imorgon. Now fuck off!

Burning Love - Don't ever change EP
2010, Deranged

Här har vi två snabbt avklarade spår från punkkvintetten Burning Love, i vilken bland andra Chris Colohan från Cursed figurerar. Precis som i hans gamla band handlar det mesta om skitig lätt metallspetsad hardcorepunk men här med starkare drag åt band som Bars, Black Breath och Mondo Generator. Spår nummer ett, titelspåret, är en midtempodängare med spastiga riff och ettriga gitarrslingor och lätt distad sång. Produktionen är top notch och de bluesiga start/stoppen i mitten med den malande basen inunder ger allt en schysst dos av Stooges och MC5. Don't Ever Change klockar in på under tre minuter vilket är föredömligt.

Spår två, Jack The Ripper, är en långsammare, men minst lika skitig, historia med klara drag av 70-talsinfluerad hårdrock. Det är naturligtvis Nick Cave & The Bad Seeds original som man manglat till och gett en alldeles suverän kantstötthet. Klockrent.

Ni borde förövrigt rulla över till Burning Loves blog här och framförallt kolla in denna post. En liten Varning är dock på sin plats för den som är känslig. Bildmaterialet är litet i det grövsta laget. Bokstavligt talat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar