tisdag 21 december 2010

Full Metal Jack-Off

Kulspruterecensioner idag: Lock. Load. Aim. FIRE!

Dangers - Messy, Isn't It?
2010, Vitriol Records

Otroligt dynamisk hardcore från The Sunshine State med rötter i såväl metal som punk. Detta är melankoliskt melodiöst, maniskt förbannat, ofta dissonant, med tyngd och fart och med den intensivt närvarande sången tangerar Dangers åretsbästalistan helt klart. Har svårt att förklara hur jävla bra detta är.




Early Graves - Goner
2010, Ironclad Recordings/Metal Blade Records

Mer Calihardcore med metallinfluenser, lite i stil med band som Integrity, Nesseria, Blind To Faith, fast mer stenhårt och kompromisslöst. Tungt så in i helvete. Kan vara en av årets bästa plattor i genren. Detta är stenkrossmusik på den allra högsta nivån.




Wymyns Prysyn - Tres Umbros Tape
2010,

Feedbackdrypande, överdistad slamrig punk med lite 70-tals punkrockvibbar. Gratis nedladdning här. Vad har du att förlora? Bandet har för övrigt ingen hemsida eller ens en myspacesida, men dock en Facebooksida(!?).






Veins -Veins Tape
2010, Youth Attack

Jag har över huvud taget ingen info om detta band. Alls. Men det är snabbt, argt, influerat av 80-talets hardcorepunk med snabba korta låtar med tunga, hastigt passerande breakdowns; vildsint skrikande sång, rejält med rundgång och livsbejakande titlar: smaka på Sniper Parade, Hospice, Closed Eyes Always. Gott så.




Undergång - Apocalypse...Now!
2007, Shelf Ornament Records

Thinnerstinkande gutterhardcore från Uppsala. Enkla, snabba punkdängor som smakar tidigt nittiotal. Sköna metalliska riff bygger bättre låtar än man har rätt att förvänta sig av ett sånt här band. Enkelt. Bra.






The Secret - Solve Et Coagula
2010, Southern Lord

Italiensk modern, men melodibefriad, metalcore med mathcore- och crustiga blackmetalinfluenser. Det spretar åt varje tänkbart väderstreck men gör det med precision och hypermanisk intensitet. Snabbt på gränsen till grindcore, tungt på gränsen till doom och med samma tyngd som modern death metal men med svänget från hardcore. Guld!


State Poison - S/T
2010, ?

Om jag har förstått det hela rätt har dessa fransoser spelat in materialet till sin lp-debut live vilket ger deras noisiga d.i.y hardcore a la tidig japcore ett extra lager av intensitet och stressig ilska. Det enda som kanske enerverar något är det ständiga ekot på leadsången. Annars riktigt bra, med variation och låtkänsla.




Sex Prisoner - S/T
2010, To Live A Lie

Misantropisk ursinnig hardcore på gränsen till power violence. Inget rockdravel här inte, inget tjafs, ofta med tunga inledande riff eller oljudseffekter som leder rakt in i en käftsmäll på gränsen till grindcore. Korta låtar. Hat. Arga killar. That is all.





Last Laugh - Dead Serious
2007, Musta Maija Records

Negative Approach och Poison Idea måste ha varit detta finska hardcoregängs husgudar, för här piskas punkrock å det ilsknaste och det är så sataniskt jävla medryckande. Att man kan bli så glad av något så argt! Och finskt!?





Hårda Tider - Gatan Kallar
2010, Hårda skivor

Svensk hardcore på riktigt så som det ska låta, med influenser från såväl Gorilla Bisquits, Sick Of It All som Minor Threat och svensk kängpunk.







Gehenna & Blind To Faith - Split
2010, A389 Recordings

Gehennas blackmetalhardcore med influenser av klassisk hårdrock startar denna split mellan två av dessa Holy Terrorhardcorevildar. Blind To Faith är dock bandet som gör att denna sjutummare ger mig galen styve. Tur att det är en singel så att man kan lyssna om och om och om och om igen...




Blood I Bleed & Massgrav - Split
2010, Fast and Furious Records

Blood I Bleed fyrar av elva spår av aggrohardcore på gränsen till grindcore, någonstans i närheten av Fuck On The Beach, medan Massgrav manglar ur sig tolv grindkängor som Protesbengt skulle ha varit stolt över. Mera bruk i baljan boys!





Sofy Major - Permission To Engage
2010, Communication is Not Words och Communication is Not Words

Detta är tung, melodiös och ilsken rock/metall på en och samma gång, med influenser från såväl klassisk punk och postrock som stonerrock och doom. Dessa egensinniga fransoser har lånat friskt från bland andra Helmet, Cave In, tidiga Clutch och Quicksand. Otroligt skönt gung.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar